maandag 14 april 2014

ASV 4 verliest van ijzersterk UVS 2

Afgelopen zaterdag speelde ASV 4 tegen een uiterst gemotiveerd en geconcentreerd UVS 2. De Nijmegenaren waren opgekomen in hun sterkste opstelling van dit seizoen en met de alerte non playing captain Wouter Dinjens.
Er stond dan ook wel wat op het spel.

Doordat de OSBO teams in de 3e klasse het niet goed doen dreigt er een versterkte degradatie en omdat UVS 2 de 7e plaats bezet was winst de enige weg naar klassebehoud. Ook ASV 4 was nog niet veilig maar had 2 matchpunten meer.

De wedstrijd bleef lang in evenwicht, maar toen ging het mis voor ASV 4 .
Eerst beoordeelde Martin een afwikkeling verkeerd en verloor een toren. Dat was teveel van het goede. De op het laatste moment voor Cees Sep ingevallen Jacques Boonstra viel als gebruikelijk fel aan en offerde 2 pionnen voor koningsaanval. Pepijn van Erp was niet onder indruk en wikkelde af naar een eindspel waarin zijn pluspionnen de doorslag gaven. Gelukkig kwamen we via topscoorder Gonzalo Tangarife weer in de wedstrijd. Gonzalo zette een fraaie koningsaanval op en dwong de koning van Arie van den Hurk naar het midden van het bord waar hij mat werd gezet. Even later bezweek Pieter Verhoef tegen de sterkste Nijmegenaar Maarten van
Rooij , na aanvankelijk goed gestaan te hebben verloor onze junior de grip op de wedstrijd en ging subtiel maar beslist onderuit. Nog was de strijd niet gestreden, maar toen Désiré na eerst remise afgeslagen te hebben zich meteen daarna vergiste begon het er somber uit te zien voor ASV 4. Ivo van der Gouw die omdat Gerben uitviel was opgeschoven naar bord 1 had de hele partij moeilijk gestaan en had langzaam wat lucht gekregen, prompt kreeg hij remise aangeboden wat gezien de stand op het bord toch aangenomen moest worden. UVS 2 won de wedstrijd toen Désiré met de moed der wanhoop met de koning ver oprukte en werd mat gezet. Snel daarna tekende Barth en Ruud van de Plassche de vrede en was er nog volop aandacht voor de laatste partij van Bent tegen de sterke Tsjisang Cheung. Bent was in een moeilijk eindspel in tijdnood geraakt en heeft hierdoor waarschijnlijk de winst gemist, nu werd het op tempo remise.

Om zeker te zijn van klassebehoud zal ASV 4 in de slotronde in Zwolle op 10 mei 4-4 moeten spelen tegen het al gedegradeerde Pallas 2.